0
Sold Out!

Kekasih Untuk Dia


PENULIS: NUEEN

ISBN: 978-967-12461-0-8

~ Di hatiku hanya ada kamu

Cerita ni, cerita aku dan dia sahaja. Tentang cinta kami dan impian kami berdua. Mulanya, cerita bos dengan pekerja. Alah, macam cerita-cerita yang lain juga. Marah, benci, kutuk dan ala-ala filem Hindustan. Semuanya sama saja, tapi yang membezakan cerita kami dengan cerita orang lain ialah, dalam cerita ini hanya ada aku dan dia sahaja. Kami tidak perlukan sesiapa pun.

Kemudian bertukar jadi cerita rindu-rinduan. Dia jauh, aku rindu, diadekat pun rindu bagai nak rak, tapi mana boleh aku jatuh cinta dengandia. Dia siapa, aku siapa. Bezanya macam merak kayangan dengan gagak di rimba.

Namun, nama juga cinta. Kalau sudah cinta, duduk di benua Afrika pun macam duduk di Alaska. Tak boleh nak cakap apalah kalau virus cinta sudah menyerang.

“Sayang…”
“Ya…”
“Di dunia ini ada tiga yang abang suka.”
“Apa tu?”
“Yang pertama matahari, kedua bintang.”
“Yang ketiga?”
“Sayanglah.”
“Matahari untuk siang hari, bintang untuk malam hari, sayang untukselamanya di hati abang…”

Ah! Siapa yang tak cair kalau disogok dengan kata-kata begitu. Buat aku tak kenal yang mana siang dan yang mana malam.

Ironinya, mana ada cerita cinta manis selalu. Tanpa rasa masam, mana cukup perisanya. Jadi, mampukah kami berdua menikmati rasa masam itu kalau sudah selalu terlebih gula? Jangan lupa untuk mengetahui manis dan masam cerita cinta kami dalam KEKASIH UNTUK DIA.

OUT OF STOCK – TIADA CETAKAN LAGI

Categories: ,
  • Share post

Additional information

Weight 0.5 kg