0

Ketika Cinta Berbisik Kembali


PENULIS: APRIL SNOW

ISBN: 978-967-15285-7-0

~ Love is just a word. Till you came and gave its meaning.

Setia itu tidak susah tapi payah. Kena kebal dan kalis segala macam godaan. Dan setia seorang Katleeya teruji apabila tunang tercinta bernikah senyap-senyap di belakang. Paling tak boleh blah dia sendiri yang tangkap encik tunang dan isterinya si copper blonde sedang bermesra di depan mata. Nah! Bukti TUHAN dah beri. Baik putus daripada kena tipu hidup-hidup sampai mati!

“We’re finish. Over. Full stop. No more us between you and me. Got it? I am no longer your fiancée. Kita putus. Tamat.” – Katleeya

Cinta lelaki memang dusta. Di mulut gula, di mata sempat melilau sini-sana. Dia dah tak percaya. Boleh jalan dengan cinta-cinta ni. Setia mati pun tak guna. Batalkan sahaja majlis kahwin. Habis cerita. Orang nak kutuk dan mengata pun sekejap sahaja. Bukan boleh mati! Tapi tidak si veto daddy.

“This time you will follow my way, young lady. And my decision is final.” -Tan Sri Khalid.

Daddy kotakan kata. Dipinang si lelaki yang sungguh tak disangka. Bengang punya pasal, dia selamba serbu pejabat tuan punya diri minta ditolak pinangan sang daddy. Dia tak mahu dipaksa dan terpaksa. Tapi lain yang jadi. Kenapalah boleh tersangkut hati pula ni?

“I tak ada perasaan pada you.”- Katleeya

“No problem. I’ll make sure you fall for me.”- Ahqaf

“In less then two months? Are you sure?”- Katleeya

“I think it is not that difficult to charm you. I am good at charming a woman.” – Ahqaf

Berkahwin itu mudah. Namun menjaganya sukar. Katleeya dan Ahqaf tak terkecuali. Tak terduga Katleeya, musuh tak diundang datang menghunus dendam lama. Bagaimana harus dia berdepan dengan adik ipar sendiri yang tekad mahu ‘menuntut bela’ kekecewaan dulu?

“Time for payback, Kat. Aku akan pastikan kau rasa apa yang aku rasa dulu. Rasa ditinggalkan. Ditinggalkan tanpa rasa bersalah.” – Adlina

Bahagia itu tak datang menyerah. Tanpa cabaran dan dugaan, manakan ada manisnya bahagia. Bahagia juga tak akan hadir kalau diri tak cukup kental diuji. Dan ujian yang menimpa bukan calang. Terjelepok Katleeya akhirnya. Mampukah dia bangkit semula demi sebuah cinta? Cinta yang pernah berbisik dalam jiwa.

Read More

RM28.00

  • Share post

Additional information

Weight 0.5 kg