0
Sold Out!

Ketika Waktu Mendatangkan Cinta


PENULIS: NUEEN

ISBN: 978-967-15285-6-3

~ Cinta itu dari mat turun ke hati

INSYIRAH dan RAZIF, bersatu tanpa ada cinta. Demi menjaga maruah keluarga yang memeliharanya sejak kecil, Insyirah terpaksa menggantikan tempat Khalidah, tunang Razaif yang menarik diri di saat-saat akhir.

Walaupun tiada cinta, Insyirah masih cuba mengecap bahagia. Namun, selepas empat tahun hidup bersama, Khalidah muncul semula menagih cinta lama. Kerana terlalu buta dengan cinta Khalidah, Razif tidak teragak-agak menceraikan Insyirah.

Demi masa depan dan kebahagiaan diri dan anak-anaknya, Insyirah nekad membawa diri. Ketika dia sedang cuba bangkit daripada kekecewaannya, Hazman muncul dalam hidupnya. Dirinya kembali bersemangat, perasaan yang dulunya dirasakan telah mati, tiba-tiba hidup semula. Cumanya, bila Hazman mula meluahkan rasa, ada sesuatu yang menghalang Insyirah menjawab, ya!

“Err, satu je yang saya risau ni. Saya tak mahu berkawan dengan suami orang, tunang orang atau kekasih orang. Sebab saya janda.”

“Kenapa? Janda tu macam kuman ke? Tak boleh dekat?”

Ya, sebab Insyirah janda.

“Untuk pengetahuan awak, saya bukan suami orang, bukan tunang orang, bukan jugak kekasih orang. Empat tahun dulu saya pernah jatuh cinta…”

Layakkah janda seperti dia berada di samping lelaki seperti Hazman? Dan mampukah dia menggantikan tempat gadis yang sudah beraja di hati Hazman sejak empat tahun yang lalu? Benarkah ada cinta untuk Insyirah atau dia bakal mengulangi semula sejarah lamanya bersama Razif?

OUT OF STOCK – TIADA CETAKAN LAGI

Categories: ,
  • Share post

Additional information

Weight 0.5 kg